Type what you are searching for:

Bij de (zomer)tijd

Met 21 juni, de dag waarop de zon in ons land elk jaar haar hoogste stand bereikt nog vers in het geheugen, laten wij u graag een aantal juweeltjes uit de wereld van de haute horlogerie zien met bijzondere datumcomplicaties. Met een kleine knipoog naar de zon die over de zomer regeert, is het in deze horloges de maan die op de voorgrond treedt.

 


 

MeisterSinger Astroscope

Op de wijzerplaat van de MeisterSinger Astroscope worden de dagen van de week weergegeven samen met de symbolen voor de hemellichamen waarnaar ze zijn vernoemd. Het uurwerk is zo ontworpen dat onder de dagen van de maand, in een kleinere schijf de stand van de maan is af te lezen. MeisterSinger koos voor een mooie donkere wijzerplaat waarop de witte en goudkleurige details zorgen voor een goede afleesbaarheid en een elegante uitstraling.

 
Bekijk MeisterSinger collectie

 


 

Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure

Christiaan van der Klaauw is het enige horlogemerk dat uitsluitend handgemaakte, volledig astronomische uurwerken maakt. Dat dit haute horlogerie merk uit ons eigen Friesland komt is iets om extra trots op te zijn. Dit horloge met de naam Real Moon Joure met parelmoer wijzerplaat heeft een speciale interpretatie van onze 3-dimensionale roterende echte maan die de ware maanfase aangeeft. De maan draait elke 29,530588853 dagen rond de aarde. Deze met de hand vervaardigde 3D-miniatuurmaan geeft de maanfase zo nauwkeurig weer dat deze slechts één dag in 11.000 jaar afwijkt. Het is de meest accurate 3D-maanfase ter wereld die ooit in een mechanisch horloge is verwerkt.

 
Bekijk CdvK collectie

 


 

Ebel Wave Moonphase

Even licht en stijlvol als de bekende golf-vormige ‘wave-armband’ zelf, toont de 30 millimeter brede edelstalen Ebel Wave Moonphase met witte wijzerplaat met acht diamanten (0,052 ct.) de stand van de maan op elegante wijze.

 
Bekijk Ebel collectie

 


 

Christiaan van der Klaauw Hypernova

Een hypernova, is een ongekend grote natuurlijke kracht die zich in het heelal afspeelt. Deze onvoorstelbare kracht inspireerde Christiaan van der Klaauw tot het ontwerpen van het Hypernova horloge. Het horloge is nu ook leverbaar met grijze wijzerplaat, en combineert een chronograaf met een dag/nacht aanduiding, een vernuftige datumaanduiding en een fraaie maanstand indicatie. Deze maanstand indicatie is op de 6-uurs positie af te lezen. De CVDK Hypernova is het eerste model in de collectie van CVDK met onze een nieuwe extra grote kast, met een diameter van 44 millimeter.

 
Bekijk CvdK collectie

 


 

Baume & Mercier Clifton Chronograph

Uit de elegante Baume & Mercier Clifton-collectie met dubbel datumvenster, komt deze chronograaf met maanfase complicatie. De roségouden details geven de wijzerplaat een rustige, chique uitstraling. Dit alles is gevat in een edelstalen kast met een diameter van 43 millimeter en heeft een elegante, prettig draagbare edelstalen band. Het automatisch uurwerk is Swiss made en heeft een gangreserve van 48 uur.

 
Bekijk Baume & Mercier collectie