Type what you are searching for:

Horlogebanden in de spotlights

Horlogebanden vormen een sterke twee-eenheid met het horloge dat ze dragen. Als finishing touch maken ze het horloge compleet en zijn daarmee van grote invloed voor de uitstraling. Hoog tijd voor een spotlight-positie voor de horlogeband!

 


 

De lederen band

Leer kent verschillende oorsprongen, is op verschillende manieren te bewerken, het is soepel, sterk en krijgt door het te dragen een eigen karakter. Geen wonder dat leder een geliefd materiaal is voor het maken van horlogebanden. Dit horloge van Montblanc (model 1858 Dual Time) wordt gedragen op een geruwde kalfslederen band die perfect past bij de vintage uitstraling van het horloge.

 
Bekijk Montblanc collectie

 


 

De edelstalen band

De edelstalen band zien we vaak terug in elegante, sportieve horloges met een zakelijk karakter. Edelstaal kan gepolijst of gematteerd worden afgewerkt, maar ook voorzien worden van een PVD-coating. Door schakels toe te voegen of te verwijderen is dit type band goed op maat te maken. Grand Seiko gebruikt voor het polijsten van de edelstalen kasten en banden een speciale slijptechniek die zorgt voor een bijzondere glans. Zoals in deze Grand Seiko Heritage Quartz Blauw Limited Edition dat speciaal werd vervaardigd voor 20 jaar Grand Seiko. Wij hebben no. 1960/2500 in huis.
 
Bekijk Grand Seiko collectie

 


 

Black steel

Black steel ontstaat door roestvrijstaal te voorzien van een speciale coating die niet alleen zorgt voor een matzwart uiterlijk, maar ook voor een ongekende hardheid en krasvrijheid. Seiko koos voor haar Astron The 1969 Quartz Astron 50th Anniversary Limited Edition voor zo’n stoere zwarte afwerking, en benadrukte daarmee de sportiviteit van het horloge. Seiko introduceerde met dit model het nieuwe 5X GPS Solar kaliber. ‘s Werelds meest geavanceerde GPS Solar kaliber ooit. Met een eenvoudige druk op de knop kan de drager overal ter wereld het horloge instellen op de juiste tijdzone. De ingebouwde micro-GPS ontvanger verbruikt zó weinig energie, dat alle functies optimaal functioneren op lichtenergie, die wordt gegenereerd door de Solar wijzerplaat.

 
Bekijk Seiko collectie

 


 

Nylon horlogebanden

Nylon is sterk en past daarom goed bij sportieve horloges. De nylon band is ook te zien bij vintage(look) horloges in de vorm van de NATO-horlogeband. MeisterSinger combineerde voor deze zilverkleurige Metris het een-wijzerhorloge met een zwarte nylon band.

 
Bekijk MeisterSinger collectie

 


 

Rubberen en siliconen horlogebanden

Vanwege waterdichtheid, flexibiliteit, het lichte draagcomfort en de sportieve uitstraling worden rubberen horlogebanden gecombineerd met sportieve horloges als duikhorloges. Deze Oris Aquis Date Relief kreeg een rode rubberen band die het krachtige ontwerp en sportieve prestaties van het horloge benadrukken.

 
Bekijk Oris collectie

 


 

Suède horlogeband

Suède is opgeruwd leder en dat zorgt voor een heel eigen uitstraling. Het materiaal is goed te kleuren en heeft zowel een zachte als stoere uitstraling. Het Nederlandse horlogemerk Staudt brengt deze kwaliteiten mooi naar voren in de nieuwe Staudt Ton sur ton-collectie. Deze collectie is speciaal voor dames uitgebracht en is gelimiteerd op 100 stuks van elke kleur.
 
Bekijk Staudt Twenthe collectie