Type what you are searching for:

Horlogetrends 2021

Het meermaals met de German Design Award en Red Dot Design Award bekroonde MeisterSinger viert dit jaar haar 20-jarige bestaan. Een mooie reden om John van Steen, Managing Partner van MeisterSinger te vragen welke trendontwikkelingen hij in de horlogewereld ziet.

 

Opvallend en duurzaam

John van Steen: “Voor 2021 voorspellen wij op horlogevlak dat horloges met veel kleurgebruik in het design de toon gaan zetten. Ook modellen met technische complicaties worden belangrijk. Modellen met uiterst praktische zaken aan boord zoals: waterdichtheid, schokbestendigheid en anti-magnetisme – de zogenaamde daily beaters-, zullen we veel zien. Maar bovenal zal in de hele branche duurzaamheid en het nemen van sociale verantwoordelijkheid een grote rol spelen.

 

20 jaar MeisterSinger

“MeisterSinger viert in 2021 haar 20-jarige jubileum en dat gaat samen met het uitkomen van bijzondere horloges. Allereerst gaan wij de tijd laten horen dankzij Sonnerie au Passage. Dit is een uiterst zeldzame complicatie die MeisterSinger nieuw leven gaat inblazen. En MeisterSinger komt eindelijk met een één-wijzer waarmee je kunt zwemmen. Een horloge waar bovendien magnetische krachten geen invloed op hebben. Een geweldig horloge om elke dag te dragen. Verder geeft het merk een nieuwe blik op de maan met een 43 millimeter uitvoering van de bestseller Lunascope.”

 

Nieuw en uniek model

“Wat duurzaamheid betreft pakt het merk eind van het jaar uit met een uniek model waar u later dit jaar meer over zult horen. Buiten het feit dat het een model wordt dat niet alleen esthetisch mooi is, gaat het ook een echte bijdrage leveren aan de gezondheid van onze wereld. Verder zijn we bezig om onze verpakkingen op een nog milieuvriendelijkere manier vorm te geven. Ook zullen wij vanaf de 2021-collectie geen echte alligatorlederen banden meer aanbieden. Naar onze mening past een dergelijke band niet meer in de manier waarop wij mensen met elkaar en onze medebewoners op deze planeet moeten omgaan.”

 

Kleurtrend

Een van de horlogetrends voor 2021 is veel kleurgebruik in het design. De tot 100 stuks gelimiteerde MeisterSinger Urban Day Date Today doet hier met een rode datumweergave en een groene schijf die zichtbaar is op 12 uur, vast aan mee. De groene schijf geeft in zeven verschillende talen, een voor elke dag van de week, het woord ‘vandaag’ weer.
 
Bekijk MeisterSinger collectie