Type what you are searching for:

4 trends en ontwikkelingen in luxe volgens Steven Sap

In de wereld van de luxe industrie voelt Steven Sap zich al ruim 25 jaar helemaal thuis. Op dit moment is hij als eigenaar van Sap Luxury Goods actief als verantwoordelijke voor onder meer de sieraden van Bigli en de trouwringen van Christian Bauer. Hij volgt de trends en ontwikkelingen op de voet en deelt ze graag met u.

 


 

Kleuredelstenen

“Als we naar kleuredelstenen kijken, zien we dat de afgelopen jaren veel mensen voor blauw kiezen. Het is dan ook een kleur die zich makkelijk laat combineren met andere kleuren. Voor groen geldt dat iets minder, maar toch is groen erg in opkomst. Dat zou door de mode kunnen komen waar we ook steeds meer groen zien. Maar het is ook gewoon een mooie kleur en in heel veel verschillende tinten verkrijgbaar in de Bigli-collectie.”

 
Bekijk Bigli collectie
 


 

Traditioneel

“In tijden van crisis gaan we terug naar traditionele waarden. Dit gebeurde in het verleden al tijdens de kredietcrisis en we zien het nu weer. We kunnen misschien niet uit eten of op vakantie, maar als we dan besluiten in plaats daarvan een juweel of horloge aan te schaffen, kiezen veel mensen voor ingetogen en tijdloos. Een voorbeeld is de slavenarmband. Die is er altijd al geweest, maar wordt nu opnieuw steeds populairder.”

 
Bekijk armbanden collectie
 


 

De aanzoeksring

“Sinds maart vorig jaar zijn veel huwelijken uitgesteld, maar verwacht wordt dat vanaf 1 juli weer huwelijken kunnen worden voltrokken. Een trouwring is vaak het laatste dat aanstaande echtparen aanschaffen in de voorbereiding naar de trouwdag, dus toen juweliers weer klanten mochten ontvangen, maakten veel stellen daar meteen gebruik van.
Totdat het huwelijk een feit is, dragen steeds meer mensen een aanzoeksring. Dit idee is overgewaaid uit Amerika en we zien het hier nu steeds meer. Dit heeft wel gevolgen voor de trouwring. Omdat beide ringen naast elkaar worden gedragen, zien we smallere ringen die naadloos aan elkaar passen.”

 
Bekijk collectie
 


 

Warm roségoud

“Van alle edelmetalen is het vooral roségoud dat de afgelopen jaren steeds vaker wordt gebruikt. Hoe dat komt? Misschien omdat we het tijdens vakanties in Zuid-Europa hebben ontdekt? Of omdat het luxe en warmte uitstraalt? Roségoud is in ieder geval niet meer weg te denken als het om de nieuwste juwelencollecties gaat.”

 
Bekijk collectie
 


 

Steven Sap
eigenaar van Sap Luxury Goods