Type what you are searching for:

De 4 C’s maken elke diamant tot een unieke edelsteen

Als we een diamant mogen beoordelen, gaat het altijd om de vier C’s. Ze staan voor slijpvorm (cut), kleur (colour), zuiverheid (clarity) en karaatgewicht (caratweight). De vier C’s bepalen samen de kwaliteit en de waarde van een diamant en zorgen er tevens voor dat geen twee diamanten hetzelfde zijn. Elke diamant is uniek en dat maakt een sieraad met diamant van onschatbare waarde.

 


 

Een diamanten ring past ons allemaal

Diamant is er in vele verschijningsvormen. Soms strak en eenvoudig, dan weer vrouwelijk en uitbundig. Een ring met diamant is er voor elke vrouw, smaak of karakter. Wie weet is er een die (bij) u past?

 


 

Objectief of subjectief?

Als we de vier C’s naast deze ring van R&C leggen, luidt ons objectieve oordeel: briljant geslepen – Wesselton – Small Inclusions – 1,10 ct. Maar dat zegt nog niets over hoe mooi de ring is. Daarom hierbij ook ons subjectieve oordeel: een ring met natuurlijke elegantie van adembenemende schoonheid.

 
Bekijk R&C collectie
 


 

Tijdloze tennisarmband

De tennisarmband maakte al deel uit van onze collectie toen Chris Evert er in 1987 een verloor tijdens de US Open. Zij rustte niet tot de armband werd gevonden en terecht, wie deze tennisarmband van R&C verliest, zal het zoeken ook niet snel opgeven. Deze armband is dan ook rondom volgezet met schitterende diamanten (0,96 ct) die briljant geslepen zijn en zo het licht perfect weerkaatsen. Gelukkig is het uitgesloten dat iemand deze tennisarmband verliest, want de sluiting bestaat uit een bakslot met twee veiligheidsachtjes.

 
Bekijk R&C collectie
 


 

Exclusief van R&C

Deze witgouden ring van R&C maakt deel uit van de Exclusive Collection en in dit model eist de diamant de hoofdrol op. De middelste diamant (2,09ct.) is lichtgeel van kleur en Cushion-geslepen. Hiernaast zijn twee witte diamanten (0,54ct.) geplaatst die Triangel-geslepen zijn. De drie diamanten zorgen samen voor een adembenemend mooie ring voor de bijzondere momenten in het leven.

 
Bekijk R&C collectie
 


 

Schitterende uitstraling

“Big girls need big diamonds.” Elizabeth Taylor zei het al, dus met deze roségouden ring van Artur Scholl met een Pavé-gezette witte diamant (3,3ct) zou ze vast gelukkig zijn geweest. Al heeft ze haar voorliefde voor edelstenen wel eens mooier uitgedrukt: “Ik ben dol op het dragen van edelstenen, maar niet omdat ze van mij zijn. Je kunt geen schitterende uitstraling bezitten, je kunt het alleen bewonderen.”

 
Bekijk Artur Scholl collectie
 


 

Bijzonder tot in de eeuwigheid

Een bijzonder moment in het leven vraagt om een ring die eeuwig mooi en sprankelend blijft. Een ring als dit roségouden exemplaar van Tirisi Jewelry die maar liefst 55 diamanten telt. 27 daarvan zijn centraal in witgoud pavé-gezet, de 28 diamanten die dit omlijsten zijn in roségoud gezet. (samen 0,71ct).

 
Bekijk Tirisi collectie
 


 

Rivoir heeft de 5e C in handen

De vier C’s kent iedereen, maar er is ook een vijfde C. Minder zichtbaar, maar eigenlijk nog belangrijker. Het is de C van certificering en deze oorstekers van Rivoir beschikken er over. Ze dragen het Canadamark, wat betekent dat deze diamanten getraceerd kunnen worden van de delving tot aan het gemaakte sieraad. Elke diamant heeft een eigen Canadamark certificaat en bovendien een GIA certificaat van het Gemological Institute of America. In beide oorknoppen is een diamant van 0,34ct gezet.

 
Bekijk Rivoir collectie