Type what you are searching for:

De horlogetrends voor 2021 volgens Maria Reintjes

Christiaan van der Klaauw is geen merk voor snelle trends. Een merk dat horloges maakt die tot in de verre toekomst de tijd en de stand van de planeten nauwkeurig aangeven, maakt immers horloges met eeuwigheidswaarde. Toch vroegen we Maria Reintjes, Marketing Director bij het Nederlandse merk, wat voor trends zij signaleert in de horlogewereld en in de collectie van Christiaan van der Klaauw. Want ook een merk dat naar de verre toekomst kijkt, is zich bewust van het heden.

 


 

Wat zijn volgens jou de trends op het gebied van horloges?

“De trend is dat meer mannen kleinere horloges gaan dragen en vrouwen weer iets groter waardoor er meer uniseks ontstaat. Daarnaast zie je ook steeds meer kleur in de wijzerplaten en het mag allemaal meer sprankelen. Een goed voorbeeld hiervan is dat de kostbaardere merken steeds vaker gebruik maken van Aventurine Glass, ook voor herenhorloges. Aventurine Glass wordt al sinds begin deze eeuw door Christiaan van der Klaauw gebruikt als wijzerplaat materiaal.”

 

 

Aventurine Glass zien we nu steeds vaker. Hoe komt dat?

“Je ziet het gebruik van Aventurine Glass wijzerplaten steeds meer. Het is een bijzonder materiaal dat continu verandert met het licht. Het laat in de CVDK-collectie een diepe astronomische sterrenhemel zien en is daarom ook onze signatuur wijzerplaat. Dit bijzondere materiaal hebben wij ook gebruikt voor de meesterwerken die wij voor het juwelenhuis Van Cleef & Arpels hebben ontworpen. Je ziet nu dat dat onze Van Cleef & Arpels horloges weer invloed hebben op andere grote merken en dat het een boost heeft gegeven aan het gebruik van Aventurine Glass.”

 

De wereld heeft door de coronacrisis een rare tijd achter de rug en dat geldt ook voor de horloge- en de sieradenbranche. Wat voor ontwikkelingen zie jij in de markt?

“We zien dat er door de coronacrisis meer vraag is naar de kostbaardere CVDK stukken. Mensen zijn niet op vakantie gegaan, maar willen zichzelf of iemand waarvan ze houden extra laten genieten in deze periode. Dit wordt mede geholpen door de negatieve rente die door banken wordt opgelegd.”

 

En last, but not least: wat zijn de trends en wat is nieuw bij Christiaan van der Klaauw?

“Bij ons hebben trends minder invloed. Astronomie en wetenschap zijn geen modeverschijnsel maar tijdloos en fascineren al sinds de oude tijden. Wij zijn het enige atelier dat gespecialiseerd is in het maken en ontwerpen van astronomische horloges en astronomie wordt steeds populairder. Wij hebben onlangs de prachtige en gelimiteerde CVDK Planetarium Eise Eisinga gemaakt. Dit Haute Horlogerie horloge geeft je eigenlijk alles: storytelling, wetenschap, diepgaande geschiedenis en kunst in een. Het is een prachtig verhaal om te vertellen en vooral om te dragen. Een schitterend meesterwerk waarbij het oudst nog werkende Planetarium ter wereld het kleinste mechanische Planetarium ter wereld ontmoet. En ja, binnenkort komen we weer met iets heel bijzonders…”

 
Bekijk CvdK collectie