Type what you are searching for:

De Olympische Spelen

Het zal u vast niet zijn ontgaan: de Olympische Spelen zijn van 23 juli tot en met 8 augustus in volle gang. Veel sieraden en horloges zult u de sporters niet zien dragen, maar er is zeker een link. Vooral het horloge was tot enkele decennia geleden niet weg te denken bij de strijd om Olympisch goud, zilver of brons. Maar welke horloge- en sieradenmerken hebben vandaag de dag iets met sport? Een Olympisch overzicht…

 


 

Seiko: Japanse technologie

Het zijn de Zwitserse merken die het voorrecht hebben de official timekeeper van de Olympische Spelen te zijn, maar gezien de technische knowhow in Japan zou een merk als Seiko deze taak ook op zich moeten kunnen nemen. Maar zelfs nu de Olympische Spelen in Tokyo plaatsvinden, is het Swiss Timing dat de tijden meet. Toen de spelen in 1964 eveneens in Tokyo plaatsvonden, werd een uitzondering gemaakt en ging die eer wel naar Seiko. Het merk produceerde ’s wereld eerste volledig elektronische, automatisch tijdmetingssysteem, verbonden aan het startpistool, een quartz timer en een fotofinish systeem. Seiko is er dit jaar niet bij in Tokyo, maar het systeem dat het in 1964 ontwikkelde, vormde de basis van de technologie in de Seiko Astron.

 
Bekijk Seiko collectie
 


 

Longines: tijdmeter van de spelen

Longines is op dit moment vooral actief in de paardensport, skiën en motor racen, maar ooit was het de official timekeeper van de Olympische Spelen. Zelfstandig of sinds 1988 samen met Omega als onderdeel van Swiss Timing. Tegenwoordig is tijdmeting in sport zo nauwkeurig dat een horloge, in combinatie met de reactiesnelheid van degene die het hanteert, niet meer voldoende is. Tijden worden digitaal tot op een honderdste van een seconde gemeten, een fotofinish wijst de winnaar aan en startblokken registreren het direct als iemand een valse start maakt. De rol van het horloge is uitgespeeld, maar de naam Longines is nog altijd aanwezig bij tal van sportieve evenementen.

 
Bekijk Longines collectie
 


 

Tissot: sportief op elk gebied

Tissot is een merk dat actief is in vele takken van sport. Het is de officiële tijdwaarnemer bij basketbal wedstrijden van de NBA, de MotorGP en alle grote wielerwedstrijden als de Vuelta, de Giro d’Italia en de Tour de France. Sinds maart is wereldkampioen Primož Roglič actief als ambassadeur voor Tissot. De Tour de France kon hij na een valpartij niet uitrijden, maar tijdens de Olympische Spelen is hij er weer bij.

 
Bekijk Tissot collectie
 


 

Breitling: Goud-zilver-brons

Wie een sportief horloge zoekt, komt al snel bij de chronografen van Breitling terecht. En wie daarbij waarde hecht aan een horloge in de kleuren van alle Olympische medailles kiest voor de Breitling Aviator 8 B01 Chronograph 43. Het horloge heeft een zeer elegante en unieke uitstraling door de bronskleurige wijzerplaat met zijn zilverkleurige sub-dails die ingelijst wordt door een 18 karaat roségouden horlogekast. Als COSC-gecertificeerde chronometer legt deze Breitling de tijd met grote nauwkeurigheid vast.

 
Bekijk Breitling collectie