Type what you are searching for:

Etiquette: wat gepast is, weet u zelf het best

Nog niet eens zo heel lang geleden waren er strenge regels als het gaat om het dragen van horloges en sieraden. Zoals de etiquette het voorschreef, droegen vrouwen geen ring aan de linker ringvinger tenzij het een verlovings- of trouwring was, mochten verschillende (edel)metalen niet worden gecombineerd en was het heel gebruikelijk dat je een set droeg waarbij oorhangers collier en ring echt bij elkaar hoorden. Die tijd ligt gelukkig achter ons.

Tegenwoordig is het aan ons zelf om te bepalen welke sieraden en horloges we dragen, waar we dat doen en hoe we ze combineren. Wel houden we daarbij natuurlijk rekening met elkaar. Rinkelende sieraden zijn bijvoorbeeld niet gepast bij sobere gelegenheden en wie in de zorg of horeca werkt, zal met de hygiëne rekening moeten houden. Maar daarnaast kan er heel veel. Dus combineer die edelmetalen, mix & match naar hartenlust en breng uw creativiteit voor het voetlicht. Draag één of meerdere ringen aan welke vinger dan ook en laat hiermee zien wat u mooi vindt en niet of u getrouwd bent. Uw juwelen en de manier waarop u ze draagt, completeren uw outfit en laten zien wie u bent. Etiquette? U weet zelf heel goed wat gepast is en vooral wat bij ú past!

 


 

Warm en opvallend

Opvallen mag en dat doet u zeker met deze ring van Artur Scholl. De roségouden ring is zelfs een ware eyecatcher door de 3,30 ct. aan diamanten. Terwijl de diamanten schitteren zorgt de combinatie met roségoud voor een ring met een warme uitstraling. Een ring met een breedte aan de bovenzijde van 21,5 millimeter waar niemand omheen kan.

 
Bekijk Artur Scholl collectie
 


 

Aangename verschijning

Een horloge dragen op een bruiloft of gala geldt soms nog als ongepast. Als het gezellig is, wilt u immers niet de indruk wekken dat u weg moet door voortdurend te kijken hoe laat het is. Maar wie zegt dat dit de reden is om naar een horloge te kijken? Deze Breitling Chronomat is gewoon een aangename verschijning om af en toe een blik op te werpen. De roségouden chronograaf is een herinterpretatie van de iconische Chronomat uit 1984, maar heeft een eigentijdse uitstraling. De chronograaf, countdown timer en een waterdichtheid tot 200 meter zijn eigenschappen die op een gala overbodig zijn, maar bij heel veel andere gelegenheden uitstekend van pas zullen komen.

 
Bekijk Breitling collectie
 


 

Uniek

Sierlijk en levendig zijn deze oorhangers van GioMio gemaakt voor elke vrolijke gelegenheid. De oorhangers uit de ‘Love Charm’ collectie zijn gemaakt van roségoud en het hart van de bloem sprankelt dankzij de briljant geslepen diamanten. Maar het zijn de bladeren van de bloem die deze oorhangers echt bijzonder maken. Het Tahitiaanse zwarte parelmoer is steeds net anders dan in identieke oorhangers en dat maakt deze uniek. Net zoals u dat bent!

 
Bekijk GioMio collectie
 


 

Accurate maanfase

Bij een smoking hoort volgens de etiquette geen horloge, maar wie zou er bezwaar durven maken tegen dit model van Christiaan van der Klaauw? De Real Moon Joure heeft niet alleen een mooi guilloche patroon op de wijzerplaat, maar toont op 6 uur ook nog eens de meest accurate 3D maanfase ooit gemaakt. Keren we de edelstalen kast om, dan zien we het complexe uurwerk dat dit mogelijk maakt.

 
Bekijk CvdK collectie
 


 

Stijlvol en elegant

Een elegant horloge dat bij iedere gelegenheid met stijl kan worden gedragen. Dat is de Sport Classic van Ebel. Het dameshorloge combineert een edelstalen kast met een geelgouden lunette waarop 47 diamanten fonkelen. Op de parelmoeren wijzerplaat geven de wijzers met behulp van de diamanten uuraanduiding nauwkeurig de juiste tijd aan. En dat is precies wat we nodig hebben nu de vakantie voorbij is.

 
Bekijk Ebel collectie
 


 

Fjory voor elke dag

Deze slavenarmband van Fjory kan op vele manieren worden gedragen. Solitair en stijlvol of als onderdeel van een combinatie met andere armbanden voor een meer persoonlijke en creatieve uitstraling. De geelgouden slavenarmband heeft een kern van zilver en is daarom prettig om elke dag te dragen.

 
Bekijk Fjory collectie
 


 

Subtiele schittering

Vrouwelijk, verleidelijk en tegelijkertijd zeer draagbaar. De Bron Mira Mira oorhangers zijn gemaakt van roségoud met als edelsteen de granaat, die briolet geslepen is. Dit zorgt voor een schittering, die toch subtiel is. Een oorhanger waarmee elke vrouw een nog sprankelender verschijning wordt.

 
Bekijk Bron collectie