Type what you are searching for:

Steven Sap over Georg Jensen: “een rijke geschiedenis en een eigen identiteit”

Het Deense Georg Jensen is al ruim honderd jaar oud en nog altijd even geliefd als een eeuw geleden. De tijdloze sieraden van zilver en goud zijn nu ook te vinden bij Van Hell Juweliers. Distributeur Steven Sap van Sap Luxury Goods legt uit wat we van Georg Jensen mogen verwachten.

 
Georg Jensen is een naam die veel mensen wel zullen kennen. Wat maakt het merk al zo lang zo bijzonder?
“Georg Jensen is een merk met een heel rijke geschiedenis. De Deense zilversmid begreep dat hij de grens over moest, hij reisde veel en opende een eeuw geleden al winkels in Londen, New York en Parijs. Ook leverde hij producten aan koningshuizen in Denemarken en later in de rest van de wereld. De iconische producten die hij ontwierp, zien we nog altijd terug in de collecties van vandaag. Hij was een zeer getalenteerde zilversmid, maar stond ook aan het begin van een mooie geschiedenis. Zonder rijke geschiedenis is er geen toekomst.”

 
Waar kunnen we de producten van Georg Jensen aan herkennen?
“Georg Jensen is een merk met een heel duidelijk eigen DNA en het is ook zeker niet van plan daar veel aan te veranderen. De eigen identiteit is belangrijk en dat betekent dat het niet blingbling hoeft te zijn. Een sieraad van Georg Jensen mag best opvallen, zoals een grote armband, maar het zal niet hoogglans gepolijst zijn. Georg Jensen maakt gebruik van een speciale techniek waardoor een sieraad een mooie satijnglans krijgt. Dat maakt elk product heel zacht waardoor het niet opzichtig wordt.”

 
Voor wie zijn de producten van Georg Jensen bedoeld?
“Georg Jensen is geliefd bij een grote groep mensen waarvan sommigen bij het verschijnen van elke nieuwe collectie in de rij staan om als eerste een nieuw product te kunnen bemachtigen. Zij weten het merk en haar knowhow te waarderen. Dat is heel gaaf om te zien. Het gaat echter niet om een bepaald type liefhebbers. De verschillende collecties zijn heel toegankelijk voor een breed publiek en verschillende leeftijdscategorieën. Zelfs mijn dochters van 14 en 19 vinden ze mooi en dat zal ik ze niet snel horen zeggen.”

 
Bekijk Georg Jensen collectie