Type what you are searching for:

Wintertijd. Heeft u er aan gedacht?

Elk laatste weekend van oktober is het weer zover. We verzetten alle klokken, horloges en elektrische apparaten een uur achteruit en hebben een uur langer de tijd om te genieten van het weekend. Heeft u er aan gedacht? Of bent u tijdens een ontspannen weekend op de klok vergeten te kijken? Dan hierbij vijf reminders.

 


 

Winterse wereldtijden

Dat uurtje tijdverschil twee keer per jaar, daar kunnen we wel aan wennen, maar wat als we ook elders op de wereld willen weten hoe laat het is? Dan grijpen we naar deze Montblanc 1858 Geosphere. Het horloge toont op spectaculaire wijze de tijd in 24 tijdzones met behulp van twee halve wereldbollen op de wijzerplaat die in tegengestelde richting draaien en die een volledige rotatie in 24 uur voltooien. Beiden bollen zijn omgeven door een schaal met de 24 tijdzones en een dag- en nachtaanduiding in contrasterende kleuren. Het titanium horloge staat in uitstraling in ieder geval op wintertijd. Voor de blauw wijzerplaat en lunette met de contrasterende ijswitte designdetails vond Montblanc inspiratie in de kleuren van gletsjers.

 
Bekijk Montblanc collectie
 


 

Vijf voor twaalf

Ook een horloge dat de tijd globaal in uren aangeeft, zullen we gelijk moeten zetten. Maar zelfs al doet MeisterSinger niet aan minuten, het merk weet heel goed dat het vijf voor twaalf is als het om het milieu en de toestand van de aarde gaat. Om hier de aandacht op te vestigen, brengt het nu de Edition Planet Earth die het samen met het Wereld Natuur Fonds ontwierp. Het horloge toont een fotorealistisch beeld van de aarde waarmee het ons eraan herinnert hoe mooi onze planeet is. Wie een Planet Earth aanschaft, doet niet alleen zichzelf een plezier, maar weet ook dat MeisterSinger van elk verkocht horloge 200 euro overmaakt aan het Wereld Natuur Fonds. Het mag voor zich spreken dat dit stalen horloge volledig duurzaam is geproduceerd en is voorzien van een vegan band.

 
Bekijk MeisterSinger collectie
 


 

Eb of vloed?

Dat we weten hoe laat het is mag voor zich spreken, maar weet u toevallig ook hoe laat het eb en vloed wordt? Waarschijnlijk niet, maar met de Christiaan van der Klaauw Real Moon Tides bent u altijd op de hoogte. Naast een roterende miniatuur maan toont het horloge u een complicatie van de getijden. De complete cyclus van eb en vloed wordt veroorzaakt door de zwaartekracht op aarde uitgeoefend door de maan, de zon en de rotatie van de aarde. Een cyclus duurt 12 uur, 25 minuten en 14 seconden. Christiaan van der Klaauw heeft dit proces in een mechanisch uurwerk weten te vatten, op een manier die nog nooit eerder is vertoond.

 
Bekijk CvdK collectie
 


 

Hoe laat is het in…?

Heeft u regelmatig contact met klanten, collega’s of familie in een andere tijdzone? Bedenk dan dat zij misschien niet op wintertijd zijn overgestapt en u hierdoor op een ongelegen moment belt. Dat probleem is te voorkomen met deze Avenger Automatic GMT van Breitling. Met behulp van de GMT-functie geeft het gelijktijdig de tijd aan in een andere tijdzone naar keuze. Pas over een half jaar is weer een correctie nodig, tenzij het land waar u veel contact mee hebt zelf op een ander moment de tijd aanpast. Het blijft dus opletten, maar aan deze robuuste en nauwkeurige Avenger zal het zeker niet liggen.

 
Bekijk Breitling collectie
 


 

24 seizoenen volgens Grand Seiko

Japanners delen het jaar op in 24 seizoensfasen, de Sekki, die elk een bepaald jaargetijde vertegenwoordigen. Grand Seiko brengt dit nu in beeld met deze Grand Seiko GMT die een van de 24 fases symboliseert. Het betreft de Kanro-fase, de tijd van het jaar waarin de dagen korter worden en de eerste vorst zich aandient. In dit edelstalen herenhorloge met de bijzonder mooie wijzerplaat is de herfst op zijn hoogtepunt terwijl het Spring Drive uurwerk de tijd soepel aftelt tot de volgende fase. De getallen 1 tot en met 24 op de wijzerplaat zijn overigens niet de 24 Sekki die Japanners onderscheiden. Het is ‘gewoon’ de GMT-functie om ook te kunnen aflezen hoe laat het in een andere tijdzone is.

 
Bekijk Grand Seiko collectie