Type what you are searching for:

5 vakantielanden waar uw sieraden en horloges thuis zijn

Waar viert u dit jaar uw vakantie? U heeft vast uw favoriete vakantiebestemmingen, maar heeft u er wel eens bij stilgestaan dat uw sieraden en horloges hier wellicht hun oorsprong hebben. Want de mooiste souvenirs uit Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken vindt u ook bij ons.

 


 

Nederland: Van der Klaauw en Bron

Waarom zouden we ver reizen als ons eigen land zoveel moois te bieden heeft? Natuur, cultuur, ontspanning en gezelligheid vinden we ook hier, evenals de prachtige horloges van Christiaan van der Klaauw en de sieraden van Bron.

 

Christiaan van der Klaauw: Gemaakt in Friesland

Friesland is de provincie waar Christiaan van der Klaauw zijn wortels heeft. De manufactuur in Heerenveen is de plek waar de indrukwekkende horloges worden gemaakt. Zoals deze Real Moon Joure, al is een deel van dit horloge nog van heel veel verder weg afkomstig. De wijzerplaat is namelijk gemaakt van groen meteoriet. Het is een aansprekend en toepasselijk decor voor meest accurate 3D maanfase ter wereld. En mocht u benieuwd zijn waar Christiaan van der Klaauw zijn inspiratie vindt? Bezoek dan ook eens het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, waar het oudste planetarium ter wereld de stand van de sterren nog altijd heel nauwkeurig weergeeft. Net zoals de horloges uit Heerenveen dat nog heel lang zullen doen.

 
Bekijk CvdK collectie
 

 

Bron: Daybreak in Schoonhoven

Een warme zonsopkomst in eigen land. Dat is wat we voor ons zien bij het nieuwe Daybreak-kleurthema van het Nederlandse Bron, dat wordt gemaakt in het sfeervolle Schoonhoven. In deze armband zien we bruin maansteen briolet, wit maansteen briolet en roze toermalijn cabochon met als sprankelend element de witte diamant als een stralend begin van een nieuwe dag. In combinatie met de pinkring met cabochon geslepen citrien bent u helemaal klaar voor de zomer!

 
Bekijk Bron collectie
 


 

België: Bigli en GioMio

Brengt u de zomervakantie door bij onze zuiderburen? Dan geniet u hier vast van de gezellige kustplaatsen, de prachtige Ardennen of de gemoedelijke sfeer in de mooie steden. En wie weet komt u daar Bigli en GioMio ook nog tegen.

 

Bigli: sieraden met een verhaal

Waar Bigli precies vandaan komt, is alleen bij intimi bekend, maar voor Bigli gaat het niet alleen om het verhaal van het merk zelf, maar om het verhaal van degene die de sieraden draagt. Het verhaal dat begint bij het bijzondere moment dat u het sieraad voor het eerst droeg en dat u misschien naar België leidt. Weet dan dat deze roségouden Ring Mini Sweety Eclectic Blue en de roségouden oorhangers Mini Sweety Pink Quartz So Lovely in België hun oorsprong vonden. Brengt u ze terug naar hun basis zodat hun verhaal rond is?

 
Bekijk Bigli collectie
 

 

GioMio: een groet uit diamantstad Antwerpen

Bent u in de buurt van Antwerpen deze zomer en houdt u van diamanten? Dan mag een bezoek aan het diamantdistrict niet ontbreken. In het hart van de Europese diamanthandel zijn talloze prachtige merken te vinden waaronder GioMio. Antwerpen was ook de bestemming van de Libanees Georges Sabbagh, die naar de diamanthoofdstad van de wereld trok en hier het merk GioMio oprichtte. Dat hij hier inspiratie vindt voor de mooiste creaties zien we onder meer aan deze roségouden oorhangers met diamanten van 0.85 ct. Of wat dacht u van deze Pirouette ring van roségoud en met briljant geslepen diamant en een diamant in champagnekleur.

 
Bekijk GioMio collectie
 


 

Zwitserland: Breitling en Baume & Mercier

Wie door Zwitserland reist ziet het bijna voor zich. Hoe in de bergen boeren eeuwen geleden tijdens de koude wintermaanden weinig konden doen, maar hun tijd gebruikten om horloges en uurwerken te maken. Die tijden liggen achter ons. Horloges zijn nog altijd grotendeels handwerk, maar ze worden gemaakt in moderne manufacturen. Hier vandaan vinden ook Breitling en Baume & Mercier hun weg naar Apeldoorn en Amersfoort.

 

Breitling: bij de tijd

Een van de vele, oude Zwitserse merken is Breitling dat als geen ander met de tijd is meegegaan. Het bewijs hiervan levert het met deze Superocean III Automatic. Deze nieuwe collectie is gebaseerd op de Superocean modellen van de jaren ‘70, maar heeft een frisse uitstraling die helemaal van nu is en een automatisch uurwerk dat COSC-gecertificeerd en dus buitengewoon nauwkeurig en betrouwbaar is. Dit edelstalen horloge is er in diverse kleuren en diameters.

 
Bekijk Breitling collectie
 

 

Baume & Mercier: een eeuw vakmanschap

Genève kan worden gezien als de horlogehoofdstad van de wereld met musea, juweliers en in de wijde omgeving de manufacturen van veel gerenommeerde horlogemerken. Een daarvan is Baume & Mercier dat sinds 1918 in Genève gevestigd is. Hier vandaan vinden hun horloges onder meer hun weg naar Nederland en dus kunnen we u ook in eigen land de Riviera laten zien. De Riviera maakte zijn debuut in 1973 en is nu terug van weggeweest. Met haar royale edelstalen kast, een twaalfhoekige lunette voorzien van vier schroeven en een hoogwaardig Zwitsers automatisch uurwerk is het een voorbeeld van Zwitsers vakmanschap dat al eeuwenlang ongeëvenaard is.

 
Bekijk Baume & Mercier collectie
 


 

Duitsland: MeisterSinger en IsabelleFa

Het land van onze oosterburen biedt voor iedereen volop vakantiepret. Van prachtig natuurschoon tot bruisende steden. Het is bovendien het thuisland van de merken MeisterSinger en IsabelleFa. Wat uw voorkeur ook heeft, in Duitsland zult u het zeker vinden.

 

MeisterSinger: neemt de tijd op vakantie

Duitse pünktlichkeit? Daar doen ze bij MeisterSinger niet aan. Ook met één wijzer is het immers heel goed mogelijk de tijd aan te geven en of dat nu exact tot op de seconde nauwkeurig is doet er toch eigenlijk niet toe? En op vakantie al helemaal niet. Dat bewijst deze edelstalen Unomat met een blauwe wijzerplaat waar achter een Zwitsers uurwerk schuilgaat. De Bell Hora gaat nog stap verder want het horloge laat een praktisch vergeten complicatie herleven: de ‘Sonnerie au passage’. Precies op het hele uur laat het edelstalen horloge een vriendelijke gong horen, die u attent maakt op het verstrijken van de tijd zonder naar de wijzerplaat te hoeven kijken. Wie op vakantie liever niet elk uur de gong wil horen, kan deze eenvoudig uitzetten.

 
Bekijk MeisterSinger collectie
 

 

IsabelleFa: tijdloze kunstwerkjes

IsbelleFa doet in Eisingen oude tijden herleven. Het merk kiest voor het ouderwetse vakmanschap om tijdloze kunstwerkjes te creëren van platina, goud, brons en diamanten. Elke ring, armband of collier is uniek en met de hand gemaakt. Een mooi voorbeeld is deze FlixFlex RougeRoyal armband die is gemaakt van IsabelleFa’s eigen RougeRoyal goudlegering. De zeer flexibele armband is aangenaam soepel om te dragen en krijgt door de briljant geslepen diamanten extra allure. Om het beeld compleet te maken, vindt u bij ons ook deze stijlvolle en vrouwelijke creolen.

 
Bekijk IsabelleFa collectie
 


 

Denemarken: Georg Jensen

Heeft u Denemarken al ontdekt? Het kleine land met de prachtige natuur, eindeloze stranden, ruige kliffen, uitgestrekte bossen en maar liefst 444 idyllische eilanden is de perfecte bestemming voor een geslaagde vakantie. En u ontdekt hier meteen waar de term Deens design vandaan komt.

 

Georg Jensen: Deens design

Georg Jensen reisde veel door Europa waar hij inspiratie vond voor zijn sieraden, maar Kopenhagen is de stad waar hij in 1908 zijn bedrijf oprichtte. De sieraden van een kwalitatief vakmanschap en een tijdloos esthetisch design zijn ook vandaag de dag nog verrassend actueel. De inspiratie die Georg Jensen vond in de natuur, zoals van fruit, bloesem, bladeren en organische vormen, is tot op de dag van vandaag nog steeds leidend voor de gehele collectie. In dit Moonlight Grapes collier en armband zijn het de druiventrossen waarvan zilveren kralen van verschillende groottes ze tot een elegant geheel maken.

 
Bekijk Georg Jensen collectie