Type what you are searching for:

De diamant in alle kleuren van de regenboog

Dat een diamant een veelzijdige edelsteen is, weten we bij Van Hell Juweliers als geen ander. Onze liefde voor diamant is groot en deze steen kent voor ons weinig geheimen. Zo wordt de schittering van de diamant mede bepaald door de slijpvorm, maar wist u dat de diamant er niet alleen in wit is, maar in verschillende kleuren? Sommigen zijn heel zeldzaam, maar een stukje van de diamanten regenboog laten we u graag zien.

Bij diamant denken we al snel aan een witte, fonkelende steen. Terecht want deze diamant is de onbetwiste blikvanger in tal van schitterende sieraden. De witte diamant verveelt nooit, maar voor wie iets zoekt dat echt opvalt, is er ook een gekleurde diamant. Deze komt in de natuur veel minder voor en is er in diverse tinten geel, bruin, zwart, roze, oranje, groen, blauw en rood.

De kleur van een diamant ontstaat op verschillende manieren. Soms was de druk waaronder de steen ontstond zo groot dat het ‘kristalrooster’ van de diamant is vervormd. Hierdoor heeft een diamant tinten als bruin, roze en rood. Ook is het mogelijk dat de diamant insluitsels bevat, vreemde atomen die zorgen voor een gele of blauwe kleur.

Dat gekleurde diamanten een zeldzaamheid zijn mag voor zich spreken, maar echt uniek zijn ze als ze de kleur heel intens is. Elke kleur is er in zes gradaties, uiteenlopend van licht tot intens. Maar wat de kleur of de gradatie ook is. Van elke diamant is een aansprekend sieraad te creëren.

 


 

De schoonheid van witte diamant

Van één witte diamant kunnen we al heel lang genieten, maar in deze roségouden oorhangers heeft Artur Scholl ze in negen elementen onder elkaar geplaatst. De elementen hebben elk een eigen vorm en zijn gezet met briljant geslepen diamanten. De oorhangers hebben een lengte van zes centimeter.

 
Bekijk Artur Scholl collectie
 


 

Strak en stijlvol met zwarte diamant

Deze verfijnde 18 karaat roségouden ring is bezet met 0,20ct. zwarte diamanten. De ring maakt deel uit van de uit de Mini Wave-collectie van Bigli en kan solitair worden gedragen of in combinatie met andere Mini Waves of Mini Leaves. De ring is het bewijs dat een diamant niet altijd wit hoeft te zijn, maar in zwart een strakke en stijlvolle uitstraling kan hebben.

 
Bekijk Bigli collectie
 


 

Stoer met zwarte diamant

De zwarte diamant is helemaal thuis in een sieraad met een stoere uitstraling. Zoals deze armband van Jörg Heinz. Hierin is de diamant gezet in de sluiting die tevens de blikvanger is van dit edelstalen sieraad. Op het eerste gezicht niet zichtbaar, maar extra bijzonder is de constructie die Jörg Heinz hiervoor heeft bedacht. Dankzij de gepatenteerde koppelsluiting kan deze heel eenvoudig aan een andere armband of zelfs aan een collier worden bevestigd. De armband en de sluiting zijn los van elkaar verkrijgbaar en zijn gemaakt voor dames en heren.

 
Bekijk Jörg Heinz collectie
 


 

Puur natuur in witte diamant

Bigli zocht inspiratie in de schoonheid van de natuur en in dit collier Mini Leaves vond het dat zelfs twee keer. De bladvorm van dit collier in wit- en roségoud is de natuur waarin de bomen elk seizoen hun blad verliezen. De briljant geslepen witte diamant op het blad daarentegen is al miljoenen jaren oud en gaat nooit verloren. Van het blad aan de bomen tot de diamant op grote diepte in de aarde. Meer natuur is in een sieraad niet te vinden.

 
Bekijk Bigli collectie
 


 

Voor eeuwig uniek met blauwe diamant

Een blauwe diamant komen we niet snel tegen, maar het Nederlandse merk Bron is er bedreven in om de meest unieke edelstenen te vinden. Het merk geeft ze vervolgens nog meer eeuwigheidswaarde door ze te verwerken in sieraden die opeenvolgende generaties blij zullen maken. Zoals deze roségouden ring Joy waarin de blauwe diamant in een kruisje is gezet. Een Joy Forever, zoals we dat kunnen noemen.

 
Bekijk Bron collectie
 


 

Een topstuk met gele en witte diamant

Met onze liefde voor diamant, kon het niet lang meer duren tot we een eigen collectie zouden gaan brengen waarin diamant de hoofdrol speelt. De Signature Diamonds by Van Hell 1933 collectie brengt alles wat we zelf mooi vinden en waarvan wij denken dat we dit met velen delen. Een topstuk uit de collectie is deze ring met een emerald geslepen diamant met een lichtgele tint. Deze royale edelsteen wordt met liefde gedragen door een witgouden montuur in een vrouwelijke, eigentijdse uitvoering. 52 briljant geslepen witte diamanten zijn in de zetranden en in de zetpootjes van de ring gezet.

 
Bekijk Van Hell collectie