Type what you are searching for:

De Musthave: de parel

Er zijn sieraden en horloges die van alle tijden zijn en een leven lang mee gaan. Dit zijn de musthaves die eigenlijk in geen horloge- of juwelenbox mogen ontbreken. We stellen ze dit jaar één voor één aan u voor. Dit keer: de parel.

Om parels een musthave te noemen is eigenlijk een understatement. De glanzende, ronde juweeltjes worden al duizenden jaren gebruikt in sieraden en zijn nog altijd buitengewoon populair. Parels zijn dan ook tijdloos en elegant en kunnen in elk sieraad worden gebruikt, zoals in colliers, oorsieraden, armbanden en ringen. De parel is bovendien enorm veelzijdig want ze zijn er in verschillende maten en kleuren, waardoor kunnen worden aangepast aan elke stijl en smaak. Maar hoe parels ook worden gebruikt, ze hebben altijd die kenmerkende zachte, subtiele glans en de manier waarop ze het licht reflecteren. De parel is een tijdloze schoonheid, die van generatie op generatie zal worden doorgegeven.

 


 

Tahitiparels in vele tinten

De tahiti­parels, zorgen gezamen­lijk voor een bijzondere kleur­schakering in dit witgouden collier van Schoeffel. De parels zijn er in uiteenlopende tinten. Van grijs naar groen, van licht naar donker. Deze combinatie maakt het tot een spannend geheel en zorgt ervoor dat het collier met elke outfit heel goed te combineren is. De parels hebben een diameter tussen 11,9 en 14 millimeter. Een witgouden bolsluiting zorgt ervoor dat dit sieraad niet onverhoopt kan losraken.

 

Bekijk Schoeffel collectie
 


 

De glans van parelmoer

Parelmoer is niet hetzelfde als een parel, maar beiden zijn afkomstig van schelpen en hebben eenzelfde mooie glans. In deze hartvormige bedel van Tirisi Moda is een bergkristal gezet op grijze parelmoer. Deze edelsteen is schaakbord geslepen wat zorgt voor een prachtige schittering. Deze bedel van roségoud en zilver kan gemakkelijk om de lederen banden van Tirisi worden ‘geklikt’.

 

Bekijk Tirisi collectie
 


 

Zuidzeeparels en Fruits de Mer

Parels, de Sushi­familie en de nieuwe Fruits de Mer-collectie. Bij Bron zijn we op de juiste plek om te genieten van al het mooie dat de zee en het strand ons te bieden hebben. Deze parelring uit de Sushifamilie is hier een eerste voorbeeld van. De 18 karaat roségouden ring heeft een 10mm Zuidzeeparel en de zetrand om de parel heen is ijsmat. Hierdoor komt de parel nog meer tot leven.

 
 


 

Diamant en parel zijn voor elkaar gemaakt

De parels uit de zee en de diamant van onder de grond komen elkaar in de natuur nooit tegen, maar in een sieraad zijn ze voor elkaar gemaakt. In deze roségouden Joy hanger van Bron bijvoorbeeld. Het Nederlandse merk heeft een 0,10ct. diamant boven een Zuidzeeparel geplaatst, een aantrekkelijke combinatie in een prachtig sieraad.

 
 


 

Parels en Espresso

Zuidzee­parels worden algemeen beschouwd als de mooiste parels ter wereld. Ze komen voor in de Stille Zuidzee, in het ondiepe water voor de kust van Australië, Indonesië en de Filippijnen. Vanuit de andere zijde van de wereld heeft zo’n Zuidzeeparel nu de weg gevonden naar de nieuwe Fruits de Mer-collectie van Bron. De parel heeft zijn eindbestemming gevonden in deze Single Espresso oorhanger met een Zuidzeeparel en een briljant geslepen diamant.

 

Bekijk Bron collectie