Type what you are searching for:

Agendatip: Maak kennis met Carl F. Bucherer en de sieraden van BRON

Noteer het alvast in uw agenda: donderdagavond 28 september presenteren we u in Amersfoort de horloges van Carl F. Bucherer en de nieuwste sieraden van BRON. Een bijzonder event waarvoor u zich nu kunt aanmelden. Komt het niet uit? Dan is een grote collectie van CFB nog een week lang te bezichtigen. Voor dit event kunt u zich aanmelden via onderstaande button. Ná aanmelding ontvangt u een officiële uitnodiging.

 

Aanmelden

 

BRON en Carl F. Bucherer zorgen in september samen voor een boeiend event in Amersfoort. De sieraden van het Nederlandse BRON en de horloges van het Zwitserse Carl F. Bucherer zijn een genot om te dragen, maar achter beiden zit ook een interessant verhaal. Een verhaal dat wordt verteld door de collecties die binnenkort in Amersfoort te zien zijn.

 

Carl F. Bucherer is misschien niet de bekendste naam als het om horloges gaat, maar het is een onontdekte parel in de wereldwijde horloge industrie. Dus hoog tijd om kennis te maken met die familiebedrijf wat al 130 jaar bestaat. Als Zwitserse juwelier prijkt de naam op gevels van juweliershuizen in Zwitserland, maar ook in andere Europese landen en zelfs in de Verenigde Staten en Azië. Dit alles maakt Bucherer tot een van de oudste échte en onafhankelijke familiebedrijven van Zwitserland.

 

Met zoveel ervaring als Bucherer heeft in het hoogste segment, kan het niet anders of het bedrijf weet hoe het hoogstaande horloges moet maken. Dat doet het dan ook en sinds 2007 mag het zich zelfs manufactuur noemen. In 2007 verwierf het bedrijf Téchniques Horlogères Appliquées uit Sainte-Croix in de Zwitserse Jura. Deze acquisitie stelde Bucherer in staat om een verticaal geïntegreerde manufactuur te worden en eigen uurwerken te gaan produceren. Dat Bucherer ook zijn eigen uurwerken maakt, is een vaardigheid die slechts enkele merken in eigen huis hebben.

 
Bron Fruits de Mer
 

Als fabrikant van eigen uurwerken heeft Carl F. Bucherer grote stappen gezet. Waar meestal wordt begonnen met een standaard uurwerk, vond het bedrijf dat hun uurwerken onderscheidende eigenschappen moesten hebben. En zo werd in 2008 het eerste goed werkende uurwerk met peripheral rotor ter wereld uitgebracht. Dat wil zeggen: de rotor bevindt zich aan de buitenste rand van het uurwerk, in plaats van er bovenop. Dit maakt een prachtig, onbelemmerd zicht op de mechanica mogelijk. Deze wereldprimeur werd gelanceerd als het kaliber CFB A1000. Inmiddels heeft Carl F. Bucherer drie in-huis geproduceerde en ontwikkelde kalibers met peripheral rotors, elk daarvan is chronometer gecertificeerd door het COSC wat een extreme nauwkeurigheid garandeert.

 

Een uurwerk met peripheral rotor is bijzonder, maar om te begrijpen hóe bijzonder dit is, moet u het eigenlijk met eigen ogen zien. Dat kan op 28 september als we een uitgebreide collectie van Carl F. Bucherer kunnen tonen. Die collectie bestaat uit verschillende lijnen. De Manero toont de beste complicaties van het merk zoals flyback-chronografen, tourbillons en eeuwigdurende kalenders. Daarnaast is er de Patravi als de sportievere lijn met tool- en duikhorloges.

 

Een model dat tekenend is voor wat Carl F. Bucherer kan en doet is de Manero Flyback. In dit model komt namelijk heel veel samen waar Carl F. Bucherer voor staat. Het horloge is technisch uitmuntend dankzij het complexe mechanisme van de flyback chronograaf. Hiermee kan een timingsessie direct worden herstart door eenmaal op de pusher te drukken (zonder de gebruikelijke stop-reset-start-sequentie dus). Carl F. Bucherer heeft echter niet alleen oog voor de techniek, maar ook voor het ontwerp. Dit heeft geleid tot een technisch hoogstaande chronograaf die klassiek en modern tegelijk is.

 

Hoewel Carl F. Bucherer een oud merk is, heeft het lang geduurd voordat we ook in Nederland met het merk mogen kennismaken. Dat is onder meer te danken aan HourLux. De Zwitsers-Nederlandse horloge-importeur en -distributeur is voortgekomen uit pure horlogepassie en verwacht dat ook Nederland van Carl F. Bucherer onder de indruk zal zijn. Wij zijn in ieder geval enthousiast. Wie op 28 september hun presentatie in Amersfoort bezoekt, zal dat zeker ook zijn.

 

Bekijk CFB collectie     Bekijk Bron collectie