Type what you are searching for:

Pre-owned horloges

De do’s en don’ts

Het pre-owned horloge is populair en kan een mooie aankoop zijn. Maar hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Koen Simon legt uit wat de do’s and don’ts zijn.

De wereld van de horlogerie is waanzinnig gevarieerd. In de relatief korte geschiedenis van het polshorloge zijn er veel stijlen, functies/complicaties en materialen gebruikt om steeds weer de wereld te verrassen met baanbrekende designs en techniek. Deze mijlpalen hebben de horlogewereld gevormd zoals wij die nu kennen en bij Van Hell juweliers dagelijks van mogen genieten. Omdat wij u graag net zo enthousiast maken als dat wij zelf zijn, hebben wij naast onze vaste collectie van merken ook een uitgebreide en gevarieerde collectie pre-owned horloges.

Omdat de wereld van pre-owned horloges zo gevarieerd is, hebben wij voor u beknopt een aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet.

 


 

 


 

De do’s
  • Een horloge is een functioneel sieraad. Controleer dus altijd of alle functies het goed doen. Wellicht heeft het horloge recent een onderhoudsbeurt gehad. Vraag hier altijd naar. Een mechanisch horloge heeft ongeveer elke 6 jaar een volledige onderhoudsbeurt nodig. Het is prettig om te weten wanneer deze weer moet worden uitgevoerd.
  • Sommige horloges zijn waterbestendig. De pakkingen om de waterdichtheid te garanderen moeten om de paar jaar vervangen worden. Vocht is één van de grootste vijanden van een horloge. Laat het horloge altijd waterdicht maken.
  • Een horloge is een emotioneel product. Het moet u raken. Neem de tijd om het horloge te ontdekken. Wellicht vindt u het horloge op een afbeelding prachtig, maar valt het horloge tegen op de pols. Dat is niet erg. Dat is onderdeel van het zoeken. Wanneer u het horloge vindt dat de juiste klik bij u teweeg brengt, is het plezier alleen maar groter.

 


 

 


 

De don’ts
  • Eigenlijk zijn er weinig echte don’ts wanneer u een pre-owned horloge koopt van een betrouwbare juwelier. De kwaliteit ervan is dan gewaarborgd.
  • Koop een horloge in ieder geval niet als financiële investering. Een horloge moet een investering zijn in uw plezier, het is mooi als het een waarde blijft vertegenwoordigen.

 


 

Alle horloges uit onze pre-owned collectie worden geleverd met een technische garantie van 6 maanden. Zo kunt u met een gerust hart volop genieten van uw horloge. De zoektocht naar het perfecte horloge moet een feestje zijn en de slingers hangen wij graag voor u op. Zowel in onze winkel in Apeldoorn als in Amersfoort zijn specialisten aanwezig die u graag adviseren bij de aanschaf van een pre-owned horloge.

 

Bekijk collectie