Type what you are searching for:

De veelzijdigheid van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander is een koning met verschillende taken en persoonlijke interesses. Daarbij horen horloges en sieraden die hier een afspiegeling van zijn. Bekend is dat de koning graag horloges draagt, dus wij geven hem graag enkele tips.

 


 

Klasse

De status van de koning vraagt om een horloge met klasse. Voor formele gelegenheden is de Manero Flyback van Carl F. Bucherer de perfecte metgezel. Het is van origine een tijdloos horloge, maar in deze roségouden uitvoering toont het zich van zijn klassieke kant. Het automatische uurwerk verzorgt de tijd en de datum, maar is ook uitgerust met een chronograaffunctie. Een handig extraatje voor de koning die de sport een warm hart toedraagt.

 

Bekijk CFB collectie
 


 

Uit eigen land

Oranje boven! Dat straalt de koning uit als hij kiest voor een Nederlands horlogemerk. Zo’n merk is Christiaan van der Klaauw dat het met de Dunes of Mars juist ver, heel ver buiten onze landsgrenzen zoekt. De Dunes of Mars is een eerbetoon aan Mars, de rode planeet die we zo graag zouden ontdekken. Voorlopig moeten we het doen met de planeten in het planetarium van Christiaan van der Klaauw waarop we zien hoe Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus zich rondom de zon bewegen. De wijzerplaat is gemaakt van Aventurijnglas in de kleur rood, een verwijzing naar het roestig rood waar de planeet Mars bekend om staat.

 

Bekijk CvdK collectie
 


 

Pilotenhorloge

Koning Willem-Alexander vliegt niet alleen regelmatig, maar neemt daarbij ook zelf vaak in de cockpit plaats. De koning is zelf piloot en dan is er een horloge dat geen piloot kan missen: de Navitimer B01 van Breitling. Deze uitvoering is niet alleen het perfecte pilotenhorloge, maar dit roségouden horloge heeft ook een krachtige en toch ingetogen uitstraling. De chronograaf is uitgerust met het Breitling manufactuur caliber: Breitling 01 voor een optimale nauwkeurigheid.

 

Bekijk Breitling collectie
 


 

Verjaarscadeau

Op 27 april vier Koning Willem-Alexander zijn 57ste verjaardag en zo’n gelegenheid vraagt om een mooi, persoonlijk cadeau. Onze cadeautip voor Máxima en de prinsessen: deze armband van Albanu. De Kalahari is een gevlochten armband van olifantenhaar, een materiaal dat synoniem staat voor kracht, wijsheid, geluk en geduld in culturen over de hele wereld. Elke haarlok wordt zorgvuldig geselecteerd en met de hand gevlochten, wat een juweel van diepe symboliek oplevert. De gouden sluiting voegt een extra dimensie van luxe en verfijning toe aan deze armband en zorgt tegelijkertijd voor een veilige en duurzame sluiting. Met zijn 12 millimeter vlechtwerk staat de Kalahari-armband symbool voor de pracht en grootsheid van de natuur. Of de Kalahari-armband nu als middelpunt wordt gedragen of in harmonie met andere sieraden, hij zal zeker de ogen op zich gericht weten en gesprekken op gang brengen.

 

Bekijk Albanu collectie