Type what you are searching for:

Hoe onderhouden we onze sieraden? De do’s en don’ts

Zelfs het mooiste sieraad zal met het verstrijken van de tijd iets van zijn glans verliezen. Met goed onderhoud kunnen we er langer van genieten. Lees hier meer over de do’s en dont’s.

Sieraden zijn er om gedragen te worden en heerlijk van te genieten, maar in de loop van de tijd zien we dat het goud matter wordt en de edelstenen doffer. Het is belangrijk om uw sieraden mooi en stralend te houden, al is het alleen al om het slijtageproces te vertragen.

Wij krijgen ook regelmatig de vraag wat u zelf thuis kunt doen om uw sieraden weer te laten schitteren. Hierbij zijn een aantal aandachtspunten te noemen.

 

De do’s:
  • Sieraden met diamant en edelstenen mogen worden schoongemaakt in heet water (maximaal zestig graden) met daarin een klein beetje afwasmiddel en ammonia. Deze combinatie lost vet en vuil goed op.
  • Laat de sieraden even weken in de vloeistof en borstel ze daarna met een klein, zacht borsteltje (tandenborstel) goed schoon rond de diamanten en edelstenen. Daarna kunt u ze afspoelen onder de kraan en afdrogen met een zachte doek. Dit zorgt ervoor dat de diamant en de edelstenen weer gaan stralen.
  • Parels kunt u zelf opwrijven met een lichtvochtige doek en uw zilveren sieraden met een zilverpoetsdoek.

 

De dont’s
  • Maak parels, bloedkoraal en andere poreuze stenen nooit schoon met vloeistoffen waaraan chemische middelen zijn toegevoegd zoals ammonia etc.
  • Sieraden met roosdiamant mogen niet in water worden gereinigd. Het zilver onder diamant gaat namelijk oxideren als het met vocht in aanraking komt.

 

Mocht u ergens over twijfelen of nog vragen hebben dan horen wij het graag. U bent natuurlijk altijd welkom in een van onze winkels, dan doen wij het voor u. Tevens kunnen wij dan ook de sieraden voor u polijsten (krasjes uit het goud verwijderen) waardoor het geheel nog meer gaat glanzen en zullen we ook de zettingen, waarmee de stenen worden vastgehouden, controleren op slijtage. Dit laatste adviseren wij om minimaal eens per jaar bij ons te laten doen.

 

Onderhoud