Type what you are searching for:

1933 – 2023: Reis mee in de tijd

Sinds Van Hell juweliers in 1933 werd opgericht, heeft het bedrijf veel bijzondere tijden mogen meemaken. Die goede en soms wat mindere tijden maakten ons tot de juwelier die we vandaag zijn. Maar wat is hieraan vooraf gegaan?

In 1933 besluit de eerste generatie Van Hell voor zichzelf te beginnen. In zijn woonhuis richt Anton van Hell een etalage in, zet een werkbank neer en koopt voor 400 gulden klokken, wekkers, horloges en horlogebanden in. Het is het begin van het juweliersbedrijf zoals we dat vandaag de dag kennen.
 
Anton van Hell zit ondanks de economisch slechte tijd niet om klanten verlegen. Al snel staat het huis tot in de slaapkamer aan toe vol met de klokken waaraan hij werkt. De hele familie helpt mee om het werk af te kunnen ronden. Het bedrijf doet het goed, al breekt er door de Tweede Wereldoorlog opnieuw een moeilijke periode aan, maar door reparaties te ruilen voor voedsel, komt de familie de oorlog door.
 
In de jaren vijftig staat niets het succes meer in de weg. Van Hell juweliers maakt een snelle groei door en verhuist naar een groter pand. Sinds de oprichting is de juwelier in Amersfoort gevestigd geweest aan de Lange Beekstraat, de Hendrik van Viandenstraat en tegenwoordig aan de Utrechtsestraat. Na een uitgebreide verbouwing eind vorig jaar heeft het verleden hier plaatsgemaakt voor een eigentijdse en warme juwelierszaak met een blik op de toekomst.

 

 

Met het verstrijken van de tijd kreeg oprichter Anton van Hell gezelschap van veel familieleden, eerst om naast hem te werken en later om het stokje in het familiebedrijf van hem over te nemen. Als tweede generatie waren het zijn twee oudste zoons Aart en Jan die hem hielpen, in de jaren zeventig gevolgd door de derde generatie in de persoon van Anton van Hell en zijn jongste oom Ab.
 
De familie Van Hell heeft altijd goed samengewerkt, maar met een zich uitbreidende familie volgt logischerwijs ook een groter bedrijf. In 1993 kon door de overname van de Apeldoornse juwelier Fabery de Jonge een tweede vestiging worden geopend. Sindsdien is aan de Hoofdstraat Ab van Hell te vinden terwijl Anton in Amersfoort binnenkort zijn werk overdraagt aan de volgende generaties.
 
De toekomst als familiebedrijf lijkt voor Van Hell juweliers gegarandeerd, want het werk als juwelier zit ons in de genen. Na Anton en Ab van Hell zijn namelijk ook hun kinderen Aart, Mirjam en Leon in de juwelierszaak te vinden en inmiddels is ook de vijfde generatie in de persoon van Joanne en Martijn van Hell hier werkzaam.
 
In negentig jaar tijd is het aanbod bij Van Hell juweliers altijd met de tijd meegegaan. Door ons aan te passen aan veranderende tijden en de wens van de klant, bieden wij sieraden en horloges die hierop aanhaken. De collectie in Amersfoort en Apeldoorn is groot, maar er zijn merken die inmiddels bij de familie horen. Als het om sieraden gaat is dat het Nederlandse Bron waarmee we een warme band hebben. Natuurlijk ook omdat hun collecties door veel mensen enorm worden gewaardeerd. Daarnaast zijn de horloges van Longines een vaste aanwezige in onze winkels. Al sinds 1988 werken we samen met dit Zwitserse merk dat 101 jaar ouder is dan wij, maar zich moeiteloos aan nieuwe tijden weet aan te passen.
 
Met een aanbod van de mooiste merken, vijf generaties Van Hell, een fantastisch team en twee mooie winkels in Apeldoorn en Amersfoort, kan het niet anders of het 90-jarig bestaan kan feestelijk gevierd worden. Met dank aan de generaties voor ons, gaan we met een positief gevoel een zonnige toekomst tegemoet.

 

 

Winkel Amersfoort     Winkel Apeldoorn