Type what you are searching for:

Reis om de wereld met wereldmerken

De wereld van de haute horlogerie en haute joaillerie is een grenzeloze ontdekkingstocht. We nemen u mee naar Duitsland, België, Zwitserland, Italië en Japan voor een tour langs de meest mooie merken. Maar we starten onze trip in Nederland. Want ook in eigen land valt er genoeg moois te beleven.

 


 

Bron

Binnen het Nederlandse familiebedrijf Bron speelt het juweliersvak al meer dan 130 jaar een belangrijke rol. In de begindagen nog als leverancier van luxe sieraden die internationaal werden ingekocht. Vandaag de dag bestaat 90% van de collectie uit hoogwaardige sieraden die onder de familienaam ‘Bron’ in Nederland worden ontworpen en ook grotendeels in eigen land worden vervaardigd. Voor deze zomerse presentatie kozen we een aantal jeugdige ‘lichte’ sieraden die passen bij een ontspannen vakantiegevoel.

 

Bron Joy roségouden ring met diamant

Het ‘kusje’ in deze roségouden bolletjesring heeft vijf briljant geslepen sparkling diamonds. De ring is mooi om solo te dragen, maar toont zich van haar meest veelzijdige kant wanneer de ring samen met een of meerdere andere ringen gedragen wordt.

 

Bron Reflex armband roségoud met witte diamant

De Reflex armbanden van Bron zijn zo gemaakt dat ze, zonder tussenkomst van een slotje, eenvoudig om de pols geschoven kunnen worden. Het ‘kusje’ van deze roségouden Reflex-armband heeft vijf briljant geslepen diamanten.

 

Bron Stax ring roségoud

Deze 18 karaat roségouden kabelring uit de Stax-collectie van Bron verraadt met haar jeugdige uiterlijk absoluut niet dat kabelringen bij de oude Grieken al geliefd waren. De ring is in haar perfecte eenvoud solitair te dragen, maar past ook geweldig in een set. De Stax-ring is in drie breedtes verkrijgbaar, de smalste meet 3 millimeter in doorsnede.

 
Bekijk collectie

 


 

Nous

Nous is een sieradenlijn, gecreëerd door de Nederlandse familie Bruining, van het label R&C, diamond jewelry since 1947. Kenmerkend voor de Nous-collectie zijn de creamy fancy-colored diamanten die verwerkt worden in gouden sieraden.

 

Nous oorhangers Porter

Geen enkele diamant uit de NOUS-collectie is gelijk. De zetting wordt dan ook altijd speciaal voor de diamant gemaakt. In deze oorhangers zijn gele en ivoorkleurige creamy fancy-colored diamanten (2.75ct.) in geelgoud geplaats. In het midden heeft elke oorsteker een wit, briljant geslepen diamantje.

 

Nous ring Panama

In de mooie geelgouden solitair ring met ronde zetkast, is door de edelsmeden van NOUS een grijze diamant geplaatst. (0,048 ct.) De scheen van de ring is hoekig waardoor de ring zowel modern als klassiek oogt, en perfect aansluit op andere ringen uit de NOUS-collectie.

 
Bekijk collectie

 


 

Staudt

Het jonge Nederlandse horlogemerk Staudt heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een merk met wereldpotentie. Niet in de laatste plaats door het bijzondere verhaal en de visie van horlogemaker Ivo Staudt: ‘Het perfecte horloge heeft geen overdaad, behalve waar het gaat om sublieme kwaliteit.’ In zijn zoektocht naar zijn droomhorloge ontwikkelde hij deze zelf.

 

Staudt Praeludium Chronograph white

Een Staudt herken je niet alleen aan de ogenschijnlijke eenvoud waarachter perfectie schuilt, maar ook aan de ton-sur-ton wijzerplaat met dieper gekleurde ring voor de indexen. De Staudt Praeludium Chronograph is uitgevoerd met een 41 millimeter edelstalen kast en is spatwaterdicht. Het saffierglas is aan beide zijden ontspiegeld. De functies van de chronograaf worden aangedreven door een Zwitsers automatisch chronograaf-kaliber met een gangreserve van 48 uur. Het afgebeelde horloge wordt gedragen op een mooie edelstalen Milanese band.

 

Staudt Praeludium Petit MOP

Voor het eerste Staudt horloge was het belangrijk voor de jonge horlogemaker Ivo Staudt dat deze een blauwe wijzerplaat had. Inmiddels is de collectie kleurrijker, waar dit horloge met parelmoeren wijzerplaat een prachtig voorbeeld van is. Het horloge met automatisch uurwerk heeft een diameter van 37 millimeter en is daarmee draagbaar voor dames en heren.

 
Bekijk collectie

 


 

CvdK

CvdK staat voor Christiaan van der Klaauw. Achter deze vier letters gaat een buitenaardse wereld van techniek schuil. Christiaan van der Klaauw is het enige horlogemerk ter wereld dat uitsluitend handgemaakte astronomische complicaties uit eigen atelier verwerkt in de horloges. En dat alles in ons eigen Friesland. Elk horloge is genummerd en wordt in zeer beperkte oplage uitgebracht.

 

Christiaan van der Klaauw Orion Lady Stardust

De liefde van de horlogemakers en hun vakwerk, maar ook de wetenschap dat elke CvdK een handgemaakt horloge is met een relatie tot astronomie, maakt een Christiaan van der Klaauw horloge tot meer dan een object dat alleen de tijd weergeeft. Het dameshorloge Orion Lady Stardust heeft een edelstalen kast met daarin een wijzerplaat die vervaardigd is uit aventurin kwarts. Bij elke blik op het horloge lijkt het alsof u naar een sterrenhemel kijkt.

 

Christiaan van der Klaauw Hypernova 44mm

De 44 millimeter Hypernova, het eerste horloge dat Christiaan van der Klaauw lanceerde met grotere kast, is er nu ook in het grijs. Dit horloge combineert een chronograaf met een dag/nacht aanduiding, een vernuftige datumaanduiding en een fraaie maanstandindicatie op 6 uur. De functies worden aangedreven voor een automatisch uurwerk. De achterkant van de kast is transparant zodat de rotor met het CvdK-logo (een zon met twaalf klauwen) te bewonderen is.

 
Bekijk collectie

 


 

Vervolg uw reis